Булғур бо лӯбиёи сурх ва сабзавот
Компонентхо
4 порс
Лӯбиёи сурх дар соуси помидори "Чили"1 б.
Равғани зайтун2 қ.о.
Сирпиёз4 дона
Булғур200 г.
Таррак 1/2 дона
Сабзӣ1 дона
Оби ҷӯшонидашуда1 стак.
Намак ва паприка мувофиқи табъ
Қаламфури булғорӣ1 дона
Тайёрӣ
1. Равғани зайтунро дар тоба гарм кунед. Сирпиёзро бурида, дар равған то хушбӯй шуданаш бирён кунед. Сирпиёзро аз тоба гиред.
2. Сабзӣ ба тасмаҳои буридашударо дар равғани сирпиёз гузоред. Дар гармии баланд 2 дақиқа бирён кунед.
3. Қаламфури булғории ба тасмаҳо ва тарраки ба ним ҳалқаҳо буридашударо илова кунед. 2 дақиқа бирён кунед.
4. Ба сабзавот булғур илова кунед ва 1 дақиқа бирён кунед.
5. Ба тоба оби ҷӯш резед, намак, паприка илова кунед, омехта кунед ва дар гармии баланд 15 дақиқа пазед.
6. Вақте ки булғур пухта мешавад, лӯбиёи аз бонка бо соусро илова кунед, омехта кунед ва 5 дақиқаи дигар пазед.
2. Сабзӣ ба тасмаҳои буридашударо дар равғани сирпиёз гузоред. Дар гармии баланд 2 дақиқа бирён кунед.
3. Қаламфури булғории ба тасмаҳо ва тарраки ба ним ҳалқаҳо буридашударо илова кунед. 2 дақиқа бирён кунед.
4. Ба сабзавот булғур илова кунед ва 1 дақиқа бирён кунед.
5. Ба тоба оби ҷӯш резед, намак, паприка илова кунед, омехта кунед ва дар гармии баланд 15 дақиқа пазед.
6. Вақте ки булғур пухта мешавад, лӯбиёи аз бонка бо соусро илова кунед, омехта кунед ва 5 дақиқаи дигар пазед.