Шӯрбои таиландии карри бо занбурӯғҳо ва маҳсулоти баҳрӣ
Компонентхо
2 порс
Шампинйонҳои резашуда 1/4 б.
Қаймоқ150 г.
Хамираи карри зард1 қ.о.
Майгуи пӯсткардашуда50 г.
Калмар50 г.
Сирпиёз2 дона
Шири кокос150 мл.
Лимӯкаҳак1 хуша
Кашниз1 хӯша
Равғани зайтун1 қ.о.
Намак мувофиқи табъ
Қаламфури чили (хурд)1 дона
Тайёрӣ
1. Калмарро ба майли худ буред. Сир ва қаламфури чилиро реза кунед, бо занбурӯғҳо дар равғани зайтун 5-7 дақиқа бирён кунед, маҳсулоти баҳриро илова кунед, намак кунед, омехта кунед, то омода шуданаш бирён кунед.
2. Қаймоқро бо шири кокос ҷӯшонед, пас хамираи карри, лимӯкаҳак илова кунед, намак кунед, омехта кунед. 5 дақиқа ҷӯшонед.
3. Шӯрборо ба косаҳо резед, дар миёна занбурӯғ ва маҳсулоти баҳриро гузоред, бо кашниз резашуда ва барои тундӣ бо қаламфури сурхи хушк оро диҳед.
2. Қаймоқро бо шири кокос ҷӯшонед, пас хамираи карри, лимӯкаҳак илова кунед, намак кунед, омехта кунед. 5 дақиқа ҷӯшонед.
3. Шӯрборо ба косаҳо резед, дар миёна занбурӯғ ва маҳсулоти баҳриро гузоред, бо кашниз резашуда ва барои тундӣ бо қаламфури сурхи хушк оро диҳед.