БРУСКЕТТА – БУТЕРБРОД ИТАЛИЁӢ. ДАСТРУҲОИ БРУСКЕТТА БО ПУРКУНАНДАҲОИ ГУНОГУН.

18.02.2021

Калимаи зебои брускетта, ба таври васеъ, ба фаҳмиши мо, маънои бутерброди оддиро дорад. Аммо дар таомҳои итолиёвӣ, ин таом, ки ҳамчун газак (antipasti) дода мешавад, дар баробари пицца ва макарон ба мақоми баланд расонида шудааст. Тарҷумаи таҳтуллафзиаш ба тоҷикӣ маънои - дар оташ кабоб карданро медиҳад, аз феъли bruscare. Гумон меравад, ки брускеттаи боқимондаи нони дирӯзаро, ки барои нармӣ бирёншуда ва бо равғани зайтун ва сирпиёз хушбӯй шудааст, деҳқонон мехӯрданд. Онҳо ҳеҷ чизи беҳтареро барои худ таъмин намуда наметавонистанд. На ҳама бо ин нақл розӣ ҳастанд. Мисли юнониён, итолиёиҳо аз гузаштаи худ хеле ифтихор мекунанд. Онҳо ҷустуҷӯ карданро дӯст медоранд ва ҷолиб он аст, ки аксар вақт решаҳои ашё ва рӯйдодҳоро дар Рими Қадим пайдо мекунанд. Воқеан, дар он замон ҳам дар истеҳсоли равғани зайтун барои чашидан ба равғани ҳосили нав нони бирёншударо истифода мекарданд, ки онро бо сирпиёз андак мемолиданд. Тикаҳои онро дар равған тар карда, медиданд, ки мазааш чӣ гуна аст. Газаки классикии итолиёӣ ҳоло ҳам аз се унсур иборат аст: нон, равғани кашидашуда бо фишори сард ва сирпиёз.



shutterstock_100795066 — копия.jpg
Брускетта чӣ гуна омода мешавад. Тарзи омода намудани газаки итолиёӣ хеле содда аст. Аввал нонро дар тоба ё дар грилл бирён карда, баъд бо сирпиёз каме молида мешавад. Дар марҳилаи ниҳоӣ ба он чанд қатраҳои равғани зайтуни хушбӯй мемоланд.
Асрҳо мегузаштанд, газакро хӯрандагони хурдагиртар чашиданд. Оҳиста-оҳиста, як таоми оддӣ ба таоми латиф табдил ёфт, ки пешниҳод карданаш ба меҳмонон шармовар нест (то он ки онҳо фикр накунанд: мизбонон он қадар камбағал ҳастанд, ки ҳатто дар рӯи миз ҳеҷ чизи арзандае надоранд). Ва тарабхонаҳо низ бутерброди итолиёиро дар канор нагузоштаанд - онро дар менюи ҳама гуна муассисаҳои хӯроки умумӣ ёфтан мумкин аст. Ба варианти аслӣ, ва он асоси ҳама гуна брускетта аст, онҳо ҳама гуна пуркунандаҳо аз сабзавот, прошутто, анчоусҳо, панир ва ҳатто меваҳоро илова карданд.
Баъзе минтақаҳо ҳатто дастурҳои махсуси брускеттаи худро доранд. Дар Тоскана - fettuna (таҳтуллафзӣ - тикаи равғанӣ), ки бо намаки дағал пошида мешавад, он ба дандонҳо қарс-қурс меканад ва бо қаламфури тару тоза реза кардашуда. Дар Пйемонт — soma d’a, сэндвич ё навъҳои итолиёии он - паниниро ба хотир меорад. Дар байни ду буридаи нон буридаи помидор ҳаст. Ангурчинҳо бо сома хӯроки нисфирӯзиро мехӯрданд, ки онро ба газак илова мекарданд.
ТАРЗИ ИНТИХОБ КАРДАНИ МАХСУЛОТ БАРОИ БРУСКЕТТА
Биёед, аз асосаш — нон сар кунем. Беҳтарин нон барои брускетта – ciabatta аст. Оё шумо медонед, ки он ҳамчун "шиппак" тарҷума мешавад? Чиабатта дорои қабати ғарчостӣ, то ҳадде сахт барои нигоҳ доштани сохтори брускетта ва мағзи ковок дорад, ки мазза ва накҳати пуркунандаро ҷазб менамояд. Чиабатта набошад, ягон нони дигар гиред: хлеб, батон, багети фаронсавӣ, бо ярма.
shutterstock_111068303 — копия.jpg
Чиабатта танҳо дар соли 1982 пайдо шуд. Муаллифи он собиқ автопойгачӣ Арналдо Каваллари мебошад . Автопойгаро тарк карда, ба нонпазӣ шавқ пайдо кард. Ва хеле муваффақ шуд!
БРУСКЕТТА БО ЛУБИЁИ СУРХ, БЕКОН ВА ЗАЙТУН
Ҳар як таом бо лӯбиё кафолати он аст, ки шумо муддати тӯлонӣ сериро эҳсос хоҳед кард. Вақте ки ангиштобаҳо ва ғози суст ба бадан ворид мешаванд, эҳсоси гуруснагӣ коҳиш меёбад. Тунд будани қаламфури чили сигнали гормони серотонинро ба майна мефиристад - ва рӯҳияи шумо ҳатто дар рӯзи абрнок беҳтар мешавад.

bktrec1.jpg
174 ккал/100г ИНГРЕДИЕНТҲО: Лӯбиёи сурхи Bonduelle 1/3 бонка (130г); зайтуни бедонаи Bonduelle 1/6 бонка (50 г); багет 4 бурида; бекон 100 г; қаламфури сурх ширин 1 дона; пиёз сурх 1 дона; руморан 1 хӯша; сирпиёз 3 дона; қаламфури кӯфтаи чили 1/2 қ.ч.; равғани зайтун 2 қ.о. ДАСТУР: 1. Қаламфури ширинро дар фолга печонед, дар духовка, ки то 200 °C гарм карда шудааст, 15 дақиқа бипазед, сипас пӯсташро гиред. 2. Пиёзро пӯст кунед ва ба ним ҳалқаҳо буред. Беконро майда-майда реза кунед. 3. 1 қошуқ равғани зайтунро дар тоба тафсонед, пиёз, бекон, барги руморанро илова кунед ва дар гармии миёна бирён кунед, то пиёз каме тиллоӣ шавад. Чилиро илова кунед, омехта кунед ва каме бештар бирён кунед. 4. Нонро бо ғафсии 2-3 см бурида, дар тостер хушк кунед. 5. Қаламфури пухта, лӯбиё бо каме моеъ ва 1/4 пиёзи сурхи бирёншударо, дар як блендер то якнавохт шуданаш мухлут кунед. Агар лозим бошад, каме об илова кунед. 6. Тостҳоро каме сирпиёз молед, боқимондаи равғани зайтунро ба онҳо пошед, пюреи қаламфури ва лубиёро, пиёзи бирёни боқимонда ва зайтуни нимбуридаро гузоред.
БРУСКЕТТА БО ПОМИДОР, ЗАЙТУН ВА РАЙҲОН
Варианти каме васеъшудаи брускеттаи классикии итолиёӣ. Барои сердорувор буданаш сиркои баласонӣ, барои фойдааш зайтуни бой аз кислотаҳои чарбуи Омега, барои рангаш қаламфури зард илова мекунем.

145 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Зайтуни бедонаи Bonduelle 1/3 бонка (100 г); багет 1 дона; помидор 3 дона; қаламфури зард ширин 1 дона; сирпиёз 1 дона; пиёзи сабз 2 хуша; райҳон 2 хуша; сиркои баласонӣ 1 қ.ч.; равғани зайтун 1 қ.ч.; намак мувфиқи табъ; мурч мувфиқи табъ ДАСТУР: 1. Қаламфур ва помидорро дар оби ҷӯшон андозед. Помидорро пас аз ним дақиқа, қаламфурро - пас аз 3-5 дақиқа хориҷ кунед. Пӯсташро гиред. 2. Помидорро ба 4 қисм буред, тухмҳояшро бо корд хориҷ кунед. Ба шакли мукааб буред. 3. Қаламфур, зайтун, гиёҳҳоро реза кунед. 4. Сабзавотро дар як коса гузоред, донаи сирпиёзро фишор диҳед, намак, қаламфур, равған ва сирко илова кунед. Омехта кунед. 5. Багетро ба тикаҳои порсӣ буред, аз ҳар ду тараф бирён кунед (ё дар духовка каме хушк кунед). 6. Пуркунандаро ба багет гузоред. Дарҳол ба дастархон гузоред.

bktrec2.jpg
БРУСКЕТТА БО ТАПЕНАДА АЗ ЗАЙТУН
Шумо ин газакро дар давоми чанд дақиқа омода мекунед - ва ин ҷозибаи он аст. Ҳадди ақали кӯшиш, ҳадди аксари лаззат ва фоида. Муносиб барои хӯроки нисфирӯзӣ. 162 ккал/ 100 г
БРУСКЕТТА БО ЛУБИЁИ СУРХ ВА ҚАЛАМФУРИ ШИРИН
Боз як дастури ҷолибу рангоранг. Бӯи руморан, ки бо талхии сабуки руккола, накҳати райҳон, ширинӣ ва ширадории пиёзи сурх омехта шудааст - рангорангии эҳсосоти таъмҳоро кафолат медиҳем.

bktrec3.jpg
120 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Лӯбиёи сурхи Bonduelle 1 бонка (400 г); зайтуни бедонаи Bonduelle 1/2 бонка (150 г); нони ярма 5 бурида; пиёз сурх 1 дона; қаламфури сурхи ширин 1 дона; руморан 2 хуша; райҳон 2 хуша; як каф руккола; сирпиёз 2 дона; паприкаи кӯфта 1/2 қ.ч.; равғани зайтун мувофиқи табъ ДАСТУР: 1.Қаламфури ширинро дар фолга печонед ва дар духовка 15 дақиқа дар 180°С пазед. Хунук кунед ва тоза кунед. 2. Пиёзро ба ним ҳалқаҳо буред. 1 қошуқи равғани зайтунро дар тоба тафсонед, пиёз, барги руморанро илова кунед ва дар гармии миёна то каме тиллоранг шудани пиёз бирён кунед. Паприкаро илова кунед, омехта кунед ва каме бештар бирён кунед. 3. Нонро дар духовка дар 180°С 3-5 дақиқа хушк кунед. 4. Лӯбиёро ба як чӯлпӣ холӣ кунед, то обашро резед. Ба блендер интиқол диҳед, қаламфури бирён ва 1/4 пиёзи сурхи бирёншударо илова кунед. Ҳамаро то якнавохт шуданаш мухлут кунед. 5. Зайтунҳоро бо тарафи ҳамвори корд фишор диҳед. Нонро бо донаҳои сирпиёзи пӯстшуда молед. 6. Ба нон равғани зайтуни боқимондаро пошед, ба он пюреи аз қаламфури ва лӯбиё, пиёзи бирёншуда ва зайтунҳои боқимондаро ба рӯи он гузоред, бо барги райҳон ва руккола оро диҳед.
БРУСКЕТТА БО ЗАНБУРӮҒҲО ДАР ЗЕРИ КРЕМИ БАЛАСОНӢ
Вариант бо занбурӯғҳо дар нони ғарчостӣ дар Фаронса таваллуд шуда метавонист, ки ин брускетта аз ҷиҳати мазза хеле зебост.

120 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Шампинйонҳои резаи Bonduelle 1 бонка (400 г); нони хокистарӣ 4 бурида; соус-креми баласонӣ 4 қ.о.; равғани зайтун 4 қ.о.; пиёз 1 дона; якчанд хуша ҷаъфарӣ; намак мувофиқи табъ; мурч мувофиқи табъ ДАСТУР: 1. Пиёзро ба мукаабҳои хурд реза кунед, дар равғани зайтун бирён кунед, баъд занбурӯғҳоро илова кунед ва ҳамаашро 10-15 дақиқа бирён кунед. 2. Занбурӯғҳоро бо пиёз ба як табақи чуқур гузаронед, баласонӣ, ҷаъфарии реза кардашуда, намак ва мурчро илова кунед. Омехта кунед. 3. Нонро 3-5 дақиқа дар духовкае, ки то 180 °C гарм карда шудааст, хушк кунед. 4. Занбурӯғҳоро рӯи нони бо қабати ғарчостӣ ба дастархон гузоред.

bktrec4.jpg
КРЕМ-СУП АЗ ЛӮБИЁИ СУРХ БО БРУСКЕТТАҲОИ ХУШБӮЙ
Хониши нави таоми классикӣ - онро на ҳамчун газак, балки ҳамчун ҳамроҳи шӯрбо ба дастархон гузоред. Агар хоҳед, метавонед бо зираворҳо хусусияти возеҳи тундиро илова кунед 189 ккал/ 100 г.
БРУСКЕТТА БО АВОКАДО, ПОМИДОР ВА НАХӮДИ САБЗ
Барои мутанаввеъ кардани менюи муқаррарии субҳона брускеттаро инчунин барои наҳорӣ пешкаш кардан мумкин аст. Витаминҳо ва моддаҳои муҳими ғизоӣ аз сабзавот, ангиштобаҳои суст аз нони аз ордӣ осиёби дағал, сафедаи сабзавотии ба осонӣ ҳазмшаванда - чунин оғози рӯз шуморо бо энергия ва позитив пур мекунанд.

bktrec5.jpg
120 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Нахӯди сабзи "Форам" Bonduelle 1/2 бонка (200 г); авокадо 1 дона; помидор 1 дона; равғани зайтун 3 қ.о.; нони хокистарӣ 4 бурида; якчанд хуша райҳон; намак мувофиқи табъ; мурч мувофиқи табъ ДАСТУР: 1. Нонро дар духовкаи то 180°С гармшуда 3-5 дақиқа хушк кунед. 2. Авокадоро пӯст кунед ва ба мукаабҳои хурд реза кунед, помидорро низ ҳамин тавр реза кунед, ҳамаро дар як косаи наонқадар амиқ гузоред. Нахӯди сабз ва райҳони хурд реза кардашударо илова кунед. Бо равған, намак ва мурч ҳамроҳ намоед. 3. Сабзавотро рӯи нон гузоред ва бо барги райҳон оро дода ба дастархон гузоред.
БРУСКЕТТА БО КРЕМ АЗ ИСФАНОҶ
Ғизлаи кремӣ, мулоими сабзавоти резашуда бо ғарчостии нони бирёншуда ба муколама ворид мешавад. Ин брускетта достони ҷолиби маззаҳоро нақл мекунад.

120 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Нахӯди сабзи Bonduelle 1/2 баста (200 г); райҳон хӯшаи калон; сирпиёз 4 дона; нони хокистарӣ 4 бурида; равғани зайтун 6 қ.о.; исфаноҷи яхкардашуда 375 г; намак мувофиқи табъ; мурч мувофиқи табъ ДАСТУР: 1. Нахӯдро дар оби ҷӯш 5-7 дақиқа то нарм шудан ҷӯшонед. Дар чӯлпӣ холӣ кунед ва фавран бо оби ях пур кунед ё болои ях гузоред, то ранги сабзи дурахшон нигоҳ дошта шавад. 2. Исфаноҷро дар тоба дар равғани растанӣ 10-15 дақиқа бирён кунед. 3. Дар блендер барги райҳон, нахӯд, исфаноҷ, сирпиёз, равғани зайтун, намак ва мурчро то якнавохт шуданаш мухлут кунед. 4. Нонро дар тостер ё кабобпаз хушк кунед. Ба болои брускеттаҳои тайёр креми исфаноҷро молед ва бо баргҳои райҳон ороиш диҳед.

bktrec6.jpg
БРУСКЕТТА БО САБЗАВОТҲОИ КАБОБПАЗ, ЗАНҶАБИЛ ВА ПУДИНА
Омехтаи сабзавоти яхкардашуда ҳангоми набудани вақт барои пухтупаз шуморо наҷот медиҳад. Бале, брускетта, аслан, хеле зуд омода карда мешавад, аммо вазифаро метавон боз ҳам содда кард. Дар омехта, сабзавот ба таври комил барои мутобиқат мувофиқат мекунанд, шуста, пӯст ва буридани эстетикӣ доранд. Ҳатто агар шумо хеле хаста шуда бошед ҳам, барои фармоиш додани хӯрокҳои зудпаз шитоб накунед: хӯроки шоми солим бе кӯшиши зиёд омода мешавад.

bktrec7.jpg
120 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Омехта барои бирёни "Баҳри Миёназамин" бо сабзавоти кабобпази Bonduelle 1/2 баста (350 г); решаи занҷабил 60 г; пудина 5 хуша; нони хокистарӣ 4 бурида; равғани зайтун 2 қ.о.; намак мувофиқи табъ; мурч мувофиқи табъ ДАСТУР: 1. Омехтаро барои бирёнро дар тоба бе иловаи равған 15 дақиқа бирён кунед. Занҷабили бо турбтарошак тарошидашуда, пудинаи майда реза кардашуда, намак ва мурчро мувофиқи табъ илова кунед. 2. Нонро 3-5 дақиқа дар духовкае, ки то 190 °C гарм карда шудааст, хушк кунед. 3. Сабзавотро рӯи нон гузоред, ба болояш каме равған резед, бо пудинаи тару тоза оро диҳед.
БРУСКЕТТА БО МАЙГУ, САЛАТИ ҒАРЧОСТӢ ВА ЗАЙТУН
Инчунин шумо метавонед бо дӯстон ба равиши итолиёӣ як зиёфати брускетта ташкил намоед. Ҳама чиз зуд омода мешавад, он зебо менамояд, таъмаш бошад аллакай маълум аст - аҷоиб!

120 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Зайтуни бедонаи Bonduelle 1/3 бонка (100 г); нони хокистарӣ 4 бурида; майгу 200 г; салати романо 1 хӯша; помидор 1 дона; лимӯ 1 дона; равғани зайтун 2 қ.о.; намак мувофиқи табъ; мурч мувофиқи табъ ДАСТУР: 1. Нонро дар духовкаи то 180°С гармшуда 3-5 дақиқа хушк кунед. 2. Майгуро дар оби ҷӯшон намакин 5-7 дақиқа ҷӯшонед. 3. Помидорро ба ҳалқаҳо, зайтунҳоро ба доираҳо буред. 4. Ба болои нони тайёр барги салат, баъд зайтун, помидор, майгу гузоред. Оби лимӯро пошед, аз рӯяш равған пошед, намак ва мурч кунед. Омода!

bktrec8.jpg
БРУСКЕТТА БО ИКРА АЗ ТАРРАК, РАЙҲОН ВА МАҒЗИ ҶАЛҒӮЗА
Ин дастур ба шумо таъмҳои кӯдакии шуморо хотиррасон мекунад. Аммо танҳо қисман, зеро мо муқобили бемазагӣ ҳастем. Икра аз таррак - бале, худи ҳамон, бо таъми кӯдакӣ - бо илова намудани мағзи ҷалғӯза ва накҳати баргҳои резашудаи райҳон.

bktrec9.jpg
168 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТ: Икра аз тарраки Bonduelle 1/2 Bonduelle (250 г); нони хокистарӣ 6 бурида; мағз ҷалғӯза 50 г; равғани зайтун 1 қ.о.; райҳон 3 хуша ДАСТУР: 1. Ба нон равғани зайтун пошед ва дар тобаи грилл бирён кунед ё дар духовка хушк кунед. 2. Чормағзи санавбарро дар тобаи хушк 3-5 дақиқа гарм кунед - бо ин роҳ онҳо боз ҳам хушбӯйтар мешаванд. 3. Ба болои нони омода икра гузошта, ба брускетта райҳон ва мағзҳои майда резашуда пошед.
БРУСКЕТТА БО ИСФАНОҶ, РИКОТТА ВА МАҒЗИ ҶАЛҒӮЗА
Ба дӯстдорони таъмҳои зидди ҳам бахшида шудааст. Мавизи ширин ва рикотта, як навъ панири мулоими итолиёвӣ, ва қаламфури чили, тунд мисли шавқи мексикоӣ, дар як бозии ҷолиби нозукиҳо дар рӯи нони ғарчостӣ бо ҳам меоянд.

152 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТ: Рикотта 250 г; нони сафед 4 бурида; мағз ҷалғӯза 2 қ.о.; сирпиёз 2 дона; мавиз 2 қ.о.; намак баҳрӣ ва мурч мувофиқи табъ; қаламфури чили 1 дона; исфаноҷи яхкардашуда 200 г ДАСТУР: 1. Исфаноҷро дар як миқдори ками об гузоред ё яхашро об кунед, ҷафед. 2. Рикотта, исфаноҷ, мағзи ҷалғӯза, мавизро омехта кунед, дар он сирпиёзро реза кунед, намак ва мурч кунед. 3. Нонро дар грилл бирён кунед. 4. Омехтаро рӯи нон молед. Бо қаламфури чили ороиш диҳед.
bktrec10.jpg
БРУСКЕТТА БО ГУШТИ ЛАҲМИ МУРҒ, КРЕМИ ТВОРОГ ВА ҶУВОРИМАККАИ ШИРИН
Мо пешниҳод менамоем, ки аз пешкаши анъанавии брускетта канор равем, онро бо як чанд ҳаракат ба як таоми мукаммал ва мутавозин табдил диҳем. Барои ин, сабзавот ва гӯшти бе чарбу илова менамоем. Чунин брускеттаро бо гӯшти лаҳми мурғ, креми творог ва ҷуворимаккаи ширин барои хӯроки нисфирӯзӣ лаззат бурдан мумкин аст. Агар хоҳед, ки боз ҳам лазизу ширадор бошад, ҷуворимаккаи ширинро бо ҷавонаш иваз кунед.

bktrec11.jpg
224 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Ҷуворимаккаи ширини дона кардашудаи Bonduelle 1 бонка (340 г); синаи мурғ 200 г; творог 5% 100 г; помидор 5 бурида; бодиринг 8 бурида; салат 1 барг; багет 2 бурида; равғани офтобпараст 2 қ.о.; намак мувофиқи табъ; мурчи сиёҳ мувофиқи табъ ДАСТУР: 1. Синаи мурғро ба ду қисм ҳамвор тақсим кунед, каме лату кӯб кунед, намак пошед. Аз ҳар ду ҷониб бо равғани каме ҳар тарафро на бештар аз 5 дақиқа дар грилл бирён кунед. 2. Багетро ба дарозиаш буред ва дар тобаи грили пешакӣ гармшуда ҷойгир кунед. Як қошуқ равғани офтобпараст бирезед. Сабук бирён кунед. 3. Ба творог як чимдӣ намак илова кунед ва бо блендер то ҳосил шудани массаи ҳамвор махлут кунед. Ба боқимонда молед. Мурч кунед. 4. Аз рӯяш ҷуворимакка, буридаи бодиринг, помидорро гузоред. 5. Баргҳои салатро гузоред. Аз рӯяш гӯшти лаҳми мурғро гузоред.
БРУСКЕТТА БО ОЗОДМОҲӢ ВА ПАНИРИ ҚАЙМОҚИ
Дастури ин брускетта намунаи таомҳои беҳтарини навъи баҳри Миёназамин аст. Кислотаҳои равғании Омега аз озодмоҳӣ ва зайтун, сафедаи ба осонӣ ҳазмшаванда ва баъзе кабудиҳои хушбӯй. Панири қаймоқӣ сохтори ҳамвор медиҳад ва ҳамаи ингридиентҳоро мепайвандад.

215 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Зайтуни бедонаи Bonduelle 1 бонка (300 г); Озодмоҳии дуддодашуда 200 г; панири твороги қаймоқӣ 180 г; батони ноширин 1 дона; кабуди шибит 1 хуша ДАСТУР: 1. Нонро бурида, дар грилл аз ҳар ду тараф хушк кунед. 2. Озодмоҳии дуддодашуда ё камнамакинро ба мукаабҳои хурд буред. 3. Зайтуни бедонаро ба ҳалқаҳои ғафс буред. 4. Шибитро майда реза кунед. 5. Панири қаймоқиро дар як пиёла гузоред, бо озодмоҳӣ ва шибит омехта кунед. 6. Ба рӯи нон гузоред. Бо зайтунҳои бурида оро диҳед.
bktrec12.jpg
БРУСКЕТТА ДАР НОНИ БЕ ХАМИРМОЯ БО ПАНИР АЗ ШИРИ БУЗ, ЗАЙТУНА ВА КАВАР
Каварҳо таркиби ғанӣ аз витаминҳо ва маъданҳоро дорад, миқдори қандро ба эътидол меорад, бофтаҳои устухонро истеҳком мебахшад, дар он сафеда зиёд аст, онҳо хунро тунук мекунанд ва аз стрессҳо пешгирӣ менамоянд. Аслан, каварҳоро қариб ба ҳама таомҳои Баҳри Миёназамин илова кардан мумкин аст. Мо ба пуркунанда барои брускетта илова кардем.

bktrec13.jpg
225 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Зайтун бо зира ва сирпиёзи Bonduelle 1 баста (79 г); зайтун бо лимӯ Bonduelle 1 баста (79 г); нони бе хамирмоя 4 бурида; панири нарм аз шири буз 150 г; каварҳо бо думча 100 г; мини-райҳон 40 г; равғани зайтун 20 мл; чормағз 50 г ДАСТУР: 1. Духовкаро то 200 дараҷа гарм кунед. Дар варақи нонпазӣ буридаҳои нони ғафсиаш 1,5-2 сантиметрро гузоред, то ранги тиллоӣ шудани нон 5-7 дақиқа пазед. 2. Панир аз шири бузро дар болои брускетта молед. Зайтунҳоро дар болои панир гузоред. 3. Каварҳоро ду ним бурида, ба болояш гузоред. 4. Ба болои брускетта каме равғани зайтун пошед. 5. Ба болояш чормағзи реза карда гузоред, бо барги райҳон оро диҳед.
БРУСКЕТТА БО ЛӮБИЁИ ПУХТА, БЕКОН ВА РУМОРАН
Ба монанди омехтаҳои сабзавоти яхкардашуда, ба шумо тавсия медиҳем, ки ҳамеша дар ҷевонатон якчанд бонкаи лӯбиёи омодаи дорои маззаҳои гуногун дошта бошед. Аввалан, он метавонад ҳамчун як таоми мустақил истифода шавад, ва сониан, ҳамчун як хӯриш. Ва мо пешниҳод менамоем, ки онро ҳамчун пуркунанда барои брускетта гиред. Таъмашро бо руморан ва серғизоияшро бо як буридаи бекон беҳтар хоҳем кард.

185 ккал/ 100 г ИНГРЕДИЕНТҲО: Лӯбиёи пухта бо қаламфури ширини Bonduelle 2 бонка (720 г); чиабатта 1 дона; бекон 100 г; руморан 30 г; пиёзи сурх 1 дона. ДАСТУР: 1. Чиабаттаро ба дарозиаш, баъд ду ним буред. 2. Дар духовкае, ки то 200 дараҷа гарм карда шудааст, нонро то ҳосил шудани қабати тиллоӣ пазед. 3. Пиёзи сурхро пӯст кунед ва майда реза кунед. 4. Беконро дар тобаи гарм бирён кунед, руморанро ба бекон илова кунед ва ҳамаро бо ҳам каме бештар бирён кунед. 5. Ба брускетта 2 қ.о. лӯбиёи пухта,буридаҳои беконро гузоред, руморани ғарчостӣ ва пиёзи сурх пошед.
bktrec14.jpg

ҲАМЧУНИН ХОНЕД

Инчунин дар сомона