Газак аз катаифи бо занбурӯғ ва писта
Компонентхо
8 порс
Шампинйонҳои резашуда1 б.
Қаймоқ80 г.
Писта50 г.
Пиёзи даштӣ2 ниҳол
Хамири катаифи300 г.
Равғани зайтун3 қ.о.
Ореганои хушкшуда1 чин.
Намак мувофиқи табъ
Мурч мувофиқи табъ
Кашниз1 хӯша
Пармезани аз турбтарош гузаронидашуда100 г.
Йогурти юнонӣ200 г.
Тайёрӣ
1. Пиёзро дар равғани зайтун то ранги тиллоранг бирён кунед, шампинйонҳоро илова кунед ва боз 7-8 дақиқа бирён кунед, ба он қаймоқро резед, ореганоро пошед, намак мепошед, омехта кунед ва то ҷӯшидан расонед. 2-3 дақиқа дампаз кунед. Аз оташ гиред, илова пармезани аз турбтарош гузаронидашударо илова кунед, омехта кунед.
2. Хамири катаифиро дар варақи силиконӣ дар тобаи духовка дар шакли лонаҳои хурд бо паҳлӯҳо гузоред . Дар миёнааш бо қошуқ пуркунандаро гузоред, пистаро майда карда пошед, бо равғани зайтун молед ва дар ҳарорати 200°С то тиллоранг шуданаш пазед.
3. Соус: кашнизро майда реза кенед, бо йогурт омехта кунед, каме намак кунед, мурчро майда кунед, омехта кунед. Дар зарф гузоред.
4. Пухтаниро дар ҳолати гарм бо соус ба дастархон кашед.
2. Хамири катаифиро дар варақи силиконӣ дар тобаи духовка дар шакли лонаҳои хурд бо паҳлӯҳо гузоред . Дар миёнааш бо қошуқ пуркунандаро гузоред, пистаро майда карда пошед, бо равғани зайтун молед ва дар ҳарорати 200°С то тиллоранг шуданаш пазед.
3. Соус: кашнизро майда реза кенед, бо йогурт омехта кунед, каме намак кунед, мурчро майда кунед, омехта кунед. Дар зарф гузоред.
4. Пухтаниро дар ҳолати гарм бо соус ба дастархон кашед.