Ҳориатики – салати юнонии тарзи деҳотӣ

  • 20 min
  • осон
  • 2

Суръати истифодабаранда
1 Ситора2 Ситора3 Ситора4 Ситора5 Ситора (1 овоз, миёна: 5.00 аз 5)
Loading...Loading...

Дастури тайёркунии ҳориатики – салати юнонии тарзи деҳотӣ – беҳтарин таоми юнонӣ.

Таъми ин салат шуморо ба нимҷазираи Пелопоннес бармегардонад. Аз нуқтаи назари парҳезшиносон беҳамто мебошад, зеро ки сабук, камкалориянок, дорои витамин ва микроэлементҳои бисёр мебошад.

Ингредиент, ҷузъ

  • 3 дона помидори сахт
  • 180 гр панири фета
  • 1 дона бодиринг
  • 1 дона бехпиёз
  • 2 дона қаламфури сабз
  • 200 гр зайтуни сиёҳ
  • 125 мл равғани зайтун
  • 60 мл сиркои ангур
  • қаламфур, намак, ореган

тайёрӣ кардан

  • Помидор, бодиринг, қаламфур ва бехпиёзро бурида реза кунед. Онҳоро ба табақ гузоред ва адвияҳо бипошед, баъдан зайтунҳоро боз андозед ва ҳамаашро омехта кунед.
  • Панири фетаро бо шакли мукааб бурида илова кунед. Равғани зайтун ва сиркои ангурро бирезед. Оҳиста аралаш кунед, то ки ҷузъҳоро ба шӯла табдил надиҳед.
Ороиш:Хунук кашида гузоред. Метавонед худашро алоҳида, ва ё ҳамчун хӯриши паҳлӯӣ бо ҳамаи дигар таомҳо, тановул бикунед.

, , , , ,