Ризотто – хӯриши итолиёви аз биринҷ ва сабзавот

  • 60 min
  • Миёна
  • 4

Суръати истифодабаранда
1 Ситора2 Ситора3 Ситора4 Ситора5 Ситора (1 овоз, миёна: 5.00 аз 5)
Loading...Loading...

Нусхаи тайёр намоии ризотто - хӯришӣ болазати итолиёви аз биринҷ, эҳтимол ки аз тарафи Марко Поло аз Хитой оварда шудааст

Ингредиент, ҷузъ

300 г биринҷ 300 г карам, 130 г лубиёи дар мудати 12-соат дар об тар намуда 100 г бекоин тару тоза 2 барги карафс 1 пиёз 1 сабзи 3 помидор 50 г равған 1,2 л оби шӯрбои гушти 125 мл шароби сурх намак, мурч

тайёрӣ кардан

  • Карамро шуста ба қисмҳои майда реза менамоем
  • Карафсро майда реза мекунем. Сабзиро тоза менамоем, помидорро ҷушонида пусту тухмҳояшро тоза менамоем ва майда реза менамоем
  • Шӯрборо бо сабзавот ва лӯбиё якҷоя намуда зарфро рӯйпуш намуда дар мудати 2-соат дар оташи паст мепазем
  • Гӯштро дар намуди чор кунҷа реза менамоем пиёзро реза менамоем ва бо биринҷу гӯшт дар равғани маска бирён мекунем дар мдати 3-дақиқа, баъдан шароби сурх якҷоя менамоем ва то бухор шудани шароб мепазем.
  • Шӯрбо ва сабзавоти тайёр шуда ва лӯбиёро дар мудати 15-дақиқа  мепазем, кофтанро фаромӯш насозед
  • Мурч ва намак якҷоя менамоем. Ва дар мудати 3-дақиқа хунук мекунем ва хӯриш тайёр мегардад

, , , , , , ,