• eating

Хачапури

  • 120 min
  • осон
  • 1

Суръати истифодабаранда
1 Ситора2 Ситора3 Ситора4 Ситора5 Ситора (ҳоло ягон овоз нест)
Loading...Loading...

Дастуруламали Хачапури – санбўсаи панирини машҳури Гурҷӣ.

Ягон “Супра” (иди Гурҷӣ) бе ин гавҳари болаззату бошўҳрати дастурхони Гурҷӣ ҷашн гирифта намешавад.

Ингредиент, ҷузъ

Орди сафед- 2 пиёла; Намак- ½ қошуқча; Равғани маска- 12 қошуқ ё 1- ½ тахтача. Тухм- 2-3 дона; Ҷурғот- ¼ пиёла; Сири Мюнстер ва Хаварти- 1- 635 грам. (якҷоя).

тайёрӣ кардан

  • Орд ва намакро ба лаганчаи бо равғани маска гиред.
  • Як тухмро бо ҷурғот ва орд омехта кунед.
  • Хамири гирди чун тўб карда онро як соат интизор шавед.
  • Панирро бо якдигар молида бо тухм омехта кунед.
  • Тахтачаро бо орд молида хамири гирдро дар болои он бо ғафсии 1 см ва паҳмии 50 см паҳм кунед.
  • Дар байни хамири паҳм кардашуда панирро монда тарафҳои хамирро ба якдигар часпонда пўшед.
  • Онҳоро ба лаганчаи гарм кардашуда гиред ва ба болояшон зардии тухм бимолед.
  • Акун онҳоро 35- 40 дақиқа пазед, то он ҳоле, ки ранги тиллогин гирад.
Таомро ба дастархон чӣ тавр бояд овард: Пирогро ба қисмҳои секунҷа тақсим кунед (мисли питзо) ва бо чой ё қаҳва рўи дастархон оред.