• eating

Лўбиёи Фаронсавӣ бо тухм

  • 65 min
  • осон
  • 3

Суръати истифодабаранда
1 Ситора2 Ситора3 Ситора4 Ситора5 Ситора (ҳоло ягон овоз нест)
Loading...Loading...

Ин хўроки осонпази тобистона буда ҳаряк Гурҷистонӣ ўро дўст медорад. Дастуруламал бо ҳар ошпази ҳар хонадон тағйир дода мешавад, баъзеҳо дар он картошка ё гўшт илова мекунанд.

Ингредиент, ҷузъ

Лўбиёи Фаронсавӣ - 500г;
Пиёз – 2 дона;
Равғани маска – 100г (ё равғани пок ½ пиёла);
Кабуди – 2 бандча аз ҳар дона;
Тухм – 2 дона;
Сип – 3 дона;
Намаку мурч барои лаззат.

тайёрӣ кардан

  • Ҳар як ғилофаки лўбиёро ба 3-4 қисм тақсим кунед, онҳоро ба дегчаи сирдор гузоред, каме об илова карда (об набояд аз лўбиё зиёд шавад) ҷўшонед.
  • Пас аз ҷўшидани об пиёзро реза кунед ва равғани маска (ё равғани пок) илова карда дар оташи паст пазед.
  • Кабудиро реза карда ба лўбиёи нағз пухташуда илова кунед.
  • Аз болои онҳо тухмро шикаста резед, дегчаи сирдорро дар оташи хомўш дар муддати 5 дақиқа омехта накарда гузоред.
Таомро ба дастархон чӣ тавр бояд овард:
Таомро метавонед ҳам хунук ва ҳам гарм ба дастархон гузоред. Сабзавот, гўшт ё панир низ метавонед илова кунед.