• eating

Лўбиёи сурх дар чормағз

  • 45 min
  • осон
  • 3

Суръати истифодабаранда
1 Ситора2 Ситора3 Ситора4 Ситора5 Ситора (1 овоз, миёна: 2.00 аз 5)
Loading...Loading...

Ин яке аз хўрокҳои Гурҷӣ буда онро дар зимистон тайёр мекунанд. Хўроки хеле машҳур буда ҳар оила онро ҳархел мепазад.

Ингредиент, ҷузъ

Лўбиё- 500г; Чормағз- 1 қошуқча; Сир- 4 дона; Кашниҷ, карафс, марза- аз ҳамааш 3 бандча; Хўриши хушк- ½ қошуқча; Анор- 1 дона.

тайёрӣ кардан

  • Лўбиёро дар таги оби равон шушта дар оташи миёна ҷўшонед.
  • Якчанд бор ба лўбиёи ҷўшидаистода об резед то, ки лўбиё насўзад.
  • Пас аз ҷўшида шудани лўбиё обашро ба дигар табақ гиред.
  • Аввал чормағзро гузоред баъд сир, кашниҷи тару тоза, карафс ва марза.
  • Ба онҳо хўриши хушк қўш кунед ва оби лўбиё тар кунед.
  • Ҳамаи онҳоро ба табақ гирифта бо қошуқ аралаш кунед, аммо об лўбиёро набяд пўшад.
  • Каме анор қўш кунед ва барои болаззат шудан мурч ва намакро аз хотир набароред.
Таомро ба дастархон чӣ тавр бояд овард:
Пеш аз ба дастархон овардани таом ўро дар ҷои салқин гузоред. Баъдан онро ба табақ гирифта каме салат- латук гузошта ба меҳмонон бо гўшт пешниҳод кунед.