• nutrients

Кай обпаз ва кай бояд бӯғпаз кард?

лазиз

Сабзавотро чӣ гуна тариқи бӯғпаз боллазат пазонид? Дастури мухтасар барои онҳое, ки мехоҳанд ҳамаи фоидаи сабзавотро ҳосил кунанд.

Пухтупази анъанавӣ дар ҳарорати ҳавои 100 °C таҳия мешавад. Ин маънои онро дорад, ки сабзавотро бояд дар оби ҷӯшидаистода андохт. Маҳсулоте, ки тариқи бӯғпаз омода мешаванд, набояд ба об бирасанд, баръакс – онҳоро бояд дар фосилаи 6-7 сантиметр дуртар аз об пазонид. Тамоми марҳилаи пухтупаз дар ҳарорати ҳавои 120 °C мегузарад. Ба фарқ аз пухтупази анъанавӣ, ба ҳангоми таҳияи ғизо тариқи бӯғӣ намак омехта кардан лозим нест, зеро ин навъи ғизоро мумкин аст аз миқдор зиёд намак пошем. Бар ивази намак алафҳои хӯштаъми хушкшуда ва сабзро истифода кунед. Барои хуштаъм шудан мумкин аст чанд барги сабзи кабудӣ ва ё як ду қурс булон дар оби ҷӯшидаистода ворид кунед.

Сабзавоте, ки бо ин тарз омода шудаанд барои таҳияи хӯришҳо, шӯрбо ва ё гарнир истифода мешаванд. Аз булоне, ки баъди обпази сабзавот боқӣ мемонад, метавон шӯрбо ва соус таҳия кард. Агар онро дар фурсати наздик истифода бурдан нахоҳед, пас дар яхдон нигаҳ доред, ин булон барои ғизопазӣ хеле ба маврид аст.

Кай обпаз ва кай бояд бӯғпаз кард?

Ретсепти шахсии худатонро барои шӯрбо ва соус таҳия кунед!

Фурсати холиятонро хуш бигзаронед ва бо мо ғизопазиро биомӯзед:

Асрори пухтупази анъанавӣ ва пухтупази буғӣ

, , , ,